på svenska In English

Miten laatu syntyy? - Sydänystävän valmistusprosessi

Sydänystävä Omega-3:n valmistusprosessi on erityisen huolellinen ja tarkasti valvottu. Tämän johdosta sen vierasainepitoisuudet ovat kalaöljymarkkinoiden pienimpiä.

Sydänystävä Omega-3:a kehitettäessä kalaöljyntuottajaksi valittiin kaikista maailman kalaöljytuottajista Epax As. Syynä tähän oli halu tarjota suomalaisille mahdollisimman puhdasta ja laadukasta kalaöljyä. Koska laatuväitteiden tekeminen on helppoa mutta todentaminen vaikeaa, arvostimme erityisesti koko tuotantoketjun avaamista valvottaviin ja jäljitettäviin osiin. Koko Sydänystävä Omega-3:n tuotantoketju on aina kalastusalueen valinnasta loppukäsittelypaikkaan asti huolellisesti valittu ja tarkasti valvottu. Epax As suorittaa vuosittain peräti 14 000 laadunvalvonta-analyysia.

Valmistuksessa käytettävät sardellit pyydetään tiukasta kalastusvalvonnastaan tunnetun Perun ja Chilen aluevesiltä. Kalastuksesta vastaa Austral Group SAA, joka on ensimmäisenä eteläamerikkalaisena yhtiönä saanut Friends of the Sea -sertifikaatin. Kalastuksesta alkaen koko tuotantoketju tapahtuu Epaxin tuotantotiloissa, mikä mahdollistaa tarkan laadunvalvonnan heti öljyn raakajalostuksesta alkaen. Sydänystävä valmistetaan kansainvälisille terveystuotteille laadittujen GMP-säännösten (Good Manufacturing Practice) mukaisesti, mutta vielä huomattavampaa on se, että Epaxilla on Norjan terveysviranomaisten myöntämä API-hyväksyntä. Tämä annetaan sellaisille valmistajille, joiden tuotantoprosessi täyttää lääketieteellisen valmistamistason vaatimukset.

Jalostusprosessi käynnistetään Epax As:n laitoksissa Perun rannikolla, jonka jälkeen raakaöljy siirretään Norjan Ålesundiin puhdistettavaksi ja jatkojalostettavaksi. Lähes kuukauden kestävän puhdistusprosessin aikana öljystä poistetaan raskasmetalleja ja muita kaloihin mahdollisesti kerääntyneitä ympäristömyrkkyjä. Epax As on ainoa kalaöljyvalmistaja, joka käyttää puhdistukseen ns. kaksiportaista puhdistusmetodia: Molekyylitislauksen lisäksi ympäristömyrkkyjä poistetaan erillisellä seulontamenetelmällä. Tästä johtuen Epaxin kalaöljyissä on markkinoiden pienimmät ympäristömyrkky- ja haitta-ainepitoisuudet.

Rasvaisen kalan syönnin terveellisyys on laajasti tunnettua mutta samalla huomiota on kiinnitetty kalojen keräämiin ympäristömyrkkyihin. Sydänystävä Omega-3 välittää näitä terveysvaikutuksia mutta suojelee elimistöämme ympäristömyrkyiltä. Kalaa kannattaa toki syödä jatkuvasti, mutta terveydelle tärkeiden Omega-3- rasvahappojen pitoisuuden nostamisessa on hyvä käyttää apuna Omega-3 ravintolisää.

Epax käyttää kalaöljyn valmistuksessa nk. entsymaattista valmistusmenetelmää, joka suojaa kalaöljyä kuumuudelta ja hapelta varmistaen näin terveysvaikutusten säilymisen. Sydänystävän raikas maku kertoo öljyn tuoreudesta ja matalasta hapettumistasosta (PV- ja Totox-arvot).

Ryhdy tilaajaksi

  • kalastajat
  • kalastusvene
  • omega 3 kalaöljy
  • Epax