på svenska In English

Luontoa suojellen - Sydänystävän kalastus

Suuri osa Omega-3 ravintolisien käyttäjistä on ihmisiä, jotka tiedostavat yhteisen vastuun maapallon ainutkertaisen luonnon suojelemisesta. Koska itsekin jaamme tämän huolen, arvostamme kestävän kehityksen periaatteeseen nojautuvaa kalastustapaa, jolla tuotteemme raaka-aine hankitaan.

Sydänystävän kalaöljyntuottaja Epax As on saanut ympäristöystävällisestä kalastuksesta myönnettävän Friend of the Sea sertifikaatin. Samoin Epaxille kalastuksen suorittava Austral Group SAA:lle on myönnetty kyseinen sertifikaatti ensimmäisenä eteläamerikkalaisena kalastusyhtiönä.

Yksi kiusallinen ja merien eliöyhteisöjä turhaan rasittava ilmiö on ns. oheispyynti. Tällä tarkoitetaan varsinaisen kohdelajin ohella saaliiksi joutuvia merieläimiä, jotka yleensä vain "tuhlataan". Sydänystävän valmistukseen käytettäviä anjoviksia ja sardiineja pyydetään erityisillä verkoilla, jotka on tarkkaan kalibroitu ainoastaan tälle kalalajille. Näin pystytään merkittävästi vähentämään oheispyyntiä.

Merien kalakannat uusiutuvat tehokkaasti, mikäli kalastuksessa noudatetaan kurinalaisia ja ekologisia menetelmiä. Austral Group SAA on toiminut jo pitkään esimerkkinä ekologisesta kalastustavasta. Se on mm. kieltäytynyt kalastamasta sardellien kutuaikana. Tämän tapaisilla päätöksillä liikakalastusta voidaan tehokkaasti vähentää ja samalla suojella mittaamattoman arvokasta kalakantaa maailman merillä.

Kalaöljyn tuotantoprosessi on myös muilta osin luontoystävällinen. Esimerkiksi öljy, joka ei lopulta päädy Epaxin tuotteisiin kierrätetään mm. biopolttopaineena.

Ryhdy tilaajaksi

  • meri
  • kalastus
  • laitos